+31 (0)74 243 64 52

   info@digutronics.nl

Ebersprächer

Ebersprächer

Ebersprächer is een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in voertuig onderdelen. Hier kunt u denken aan verwarmingssystemen voor auto’s tot katalysatoren voor vrachtwagens.

De vraag
Voor een nieuw overgenomen onderdeel in Nyköping Zweden hadden ze transportbanen nodig om de katalysatoren vanuit de bewerkingscabines naar de verschillende eindbewerkings- en controlepunten te transporteren. Hierbij moest ook gelet worden op het feit dat de banen voor de in/uitgang van de heftrucks komen te staan.

De oplossing
Er zijn twee circulaire banen en een lift geplaatst. De eerste baan gaat omhoog zodat de heftrucks hier onder door kunnen. Aan het eind zit een lift die de producten weer op de vloer zet.

Hoe werkt het
Een robot plaats vanuit de bewerkingscabine de katalysator op de productdrager op de baan. Deze gaat dus eerst via het bordes naar boven en wordt vervolgens met de lift op de bewerkingsbaan geplaatst.
In deze baan zitten verschillende punten waar nog handmatig enkele dingen kunnen worden toegevoegd of bij gewerkt en waar het product gecontroleerd wordt. Op het laatste punt wordt de katalysator eraf gehaald en gaat de productdrager terug naar het beginpunt waar een nieuwe katalysator wordt geplaats.

SDC10380