+31 (0)74 243 64 52

   info@digutronics.nl

PLC

PLC voorbeeldEen PLC is een elektronisch apparaat met een microprocessor die op basis van de informatie op zijn diverse ingangen, zijn uitgangen aanstuurt.

De 5 PLC types

Onder de PLC’s kunnen we onderscheid maken in 5 verschillende types, te weten:

 1.  Traditionele PLC:
  De traditionele PLC bestaat uit een CPU met zijn eigen behuizing en intern werkgeheugen. Meestal worden geheugenkaarten gebruikt als opslaggeheugen.
 2.  Soft PLC:
  De soft PLC is een PLC die draait als software op een PC of een embedded PC met bijvoorbeeld WinCE. Met een interfacekaart en drivers communiceert deze met de buitenwereld. Deze communicatie verloopt normaal gesproken via een standaard industrieel bussysteem zoals profibus of Modbus.
 3.  Slot PLC:
  Een slot PLC is een traditionele PLC, maar dan op bijvoorbeeld een PCI-insteekkaart die in een PC gestoken wordt.
 4.  OPLC:
  Een “operating panel PLC” is een PLC met ingebouwde HMI, bestaande uit toetsenbord met display of een touchpanel. Dit zijn kleine PLC’s die meestal gebruikt worden op kleine stand alone machines. PLC + HMI = OPLC.
 5.  Veiligheids PLC:
  Deze PLC’s zijn speciaal ontworpen voor het implementeren van veiligheidssystemen. Dergelijke PLC’s worden vaak toegepast als aanvulling op Distributed control systemen, waarbij ze er voor moeten zorgen dat bij uitval van functies het proces of de installatie naar een veilige toestand gebracht wordt. Dergelijke systemen zijn vrijwel altijd fail-safe uitgevoerd en moeten voldoen aan een door de instanties voorgeschreven minimale SIL kwalificatie.

Wij kunnen elk merk PLC leveren die u wenst.

Als ontwikkelomgeving maken wij gebruik van o.a. Codesys en TIA Portal. Deze programma’s kennen meerdere programmeertalen.

Wij zijn o.a. Siemens gecertificeerd.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.