+31 (0)74 243 64 52

   info@digutronics.nl

Besturingen

Van microcontroller tot PLC besturingen

In de industrie wordt voornamelijk gewerkt met besturingen door middel van  PLC’s en zijn daarmee een belangrijk onderdeel in de automatisering. Hoe de PLC zijn gegevens  inleest, hangt af van de geïnstalleerde interfacekaarten en van de veldbusnetwerken waarover verschillende apparaten met elkaar gegevens uitwisselen.

Wij programmeren en installeren PLC’s. Welk merk en type PLC wij gebruiken is afhankelijk van uw wensen en waar u de PLC voor wilt gaan gebruiken. De programmeertaal kan door de klant opgegeven worden.

Op het gebied van besturingen heeft Digutronics ruime ervaring in allerlei sectoren. Naast de veel gebruikte PLC-besturingen kunnen wij ook microcontrollers leveren. Deze zijn vooral voor kleinere projecten vaak prijstechnisch aantrekkelijk. Microcontroller besturingen worden klant specifiek gemaakt en kunnen hierdoor goed toegepast worden wanneer er beperkte ruimte beschikbaar is.

Een microcontroller bevat alles wat het nodig heeft om te functioneren in een gesloten chip: een CPU, geheugen voor het programma (ROM), geheugen voor data (RAM), invoer- en uitvoerpoorten (I/O) voor communicatie met randapparatuur en dergelijke. Daarin verschilt een microcontroller van een gewone processor, die allerlei externe componenten nodig heeft voor communicatie en geheugenfuncties.

Microcontrollers kunnen algemeen toepasbaar zijn, of gespecialiseerd voor bepaalde functies, bijvoorbeeld digitale signaalprocessors (DSP’s).

 

Paneelbouw

Naast de PLC besturingen leveren wij ook complete besturingskasten. Na overleg met u waarvoor u de kast nodig heeft, wordt deze door ons ontworpen en gebouwd. U kunt daarna de plaatsing zelf uitvoeren, maar indien gewenst plaatsen wij de kast, sluiten hem aan en testen hem voor u.

Wij werken voornamelijk met Rittal, maar kunnen ook andere merken leveren.

 

Onze service

  • Scherpe prijzen.
  • Alles onder één dak. Naast de besturing kunnen wij ook robots en transportbanen leveren. Daarnaast werken wij samen met gerenommeerde bedrijven als u ook een machine nodig heeft.
  • Relatief korte levertijden.
  • Goede garantievoorwaarden.
  • En eventueel in overleg is het mogelijk een servicecontract af te sluiten.

 

kast ten behoeve van besturingen