+31 (0)74 243 64 52

   info@digutronics.nl

PLC sturing

Een PLC (programmablSiemens S7-1500 PLCe logic controller) is een elektronisch apparaat met een microprocessor die aan de hand van informatie op de ingangen zijn uitgangen aanstuurt.

De PLC is een belangrijk onderdeel in de automatisering. In de industriƫle sector worden namelijk de meeste machines hiermee aangestuurd.

Voor PLC’s en de programmering hiervan kunt u bij ons terecht. Wij hebben ruime ervaring met verschillende merken en types. Onze engineers kennen verschillende programmeertalen en wij kunnen elk merk en type dat op de markt is leveren, zodat u vrij bent in de keuze van het merk en type PLC. Samen met u gaan wij kijken welke PLC, eventueel in combinatie met een HMI, het meest geschikt is. Indien nodig kunnen wij ook de paneelbouw verzorgen.

Het grote voordeel van een PLC is dat het herprogrammeerbaar is. Hierdoor kan een programma makkelijk uitgebreid of volledig herschreven worden. Zo blijven uw machines altijd up to date.

Ook kunnen wij met behulp van een laptop of PC het programma inzien, zodat storingen etc snel kunnen worden opgelost. Dit kan bij u in het bedrijf, maar ook via een telefoonverbinding of internet op afstand. Hierdoor kunnen storingen nog sneller verholpen worden.

In combinatie met een HMI kunt u makkelijk uw machine bedienen. U kunt vrij eenvoudig zelf menu’s aanmaken voor verschillende producten die u vervolgens in de besturing laadt. Zo kunt u door een productcode handmatig in te voeren of een barcode te scannen de machine laten weten wat deze moet doen. Bijvoorbeeld bij een productielijn kunnen verschillende vaste snelheden ingegeven worden die u dan makkelijk via de HMI kunt opzoeken zodat de machine altijd de juiste snelheid heeft bij het juiste product. Of dat een robot verschillende producten op de juiste manier op een pallet plaatst.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen neem dan contact met ons op.